PR/PRESS


 Paus Weekend Husby Säteri 21 september, 2013
Arrangör: Correns PausbilagaEvent på Nettans Salong 14 april, 2013

1-års jubileum 27 april, 2013
Wellness Weekend 20-21 april Båstad
Arrangör: Freddy Sverige


Correns trendbilaga 26 april, 2013

Text i artikeln:

Ingen kan konsten peppa folk som Ulrika Olsson, zumbainstruktör. Vi träffade henne för att lista ut varför hon alltid är så galet glad. - Jag älskar att boosta andra, det lyfter mig.
Vi satt en dag på redaktionen och tyckte att det vore på sin plats med ett riktigt vårpeppande reportage. Våren delar ju mänskligheten i två delar. Vintern är ju som den är, den väcker inte starka känslor, och sen kommer våren, denna vattendelare. En del blir deppiga, andra totalt euforiska. Men vem skulle vi intervjua?

Och så kom vi på en Linköpingsprofil som alltid verkar totalt euforisk. Ulrika Olsson. Till vardags skolkoordinator på Kunskapsskolan. På fritiden är hon zumbainstruktör och driver även det egna företag Meetpeople.

Hur ska man beskriva Ulrika då? De som har dansat zumba för henne vet precis. Ett enda stort leende längst fram. Lekfullhet, entusiasm, inspiration och glädje.

Den hon inte lyckas få rumpan att skaka loss på av ren lust måste vara helt ointaglig för all sorts påverkan.

Ulrika, berätta nu, varför är du så glad?

- Jag har så mycket att vara tacksam för. Mitt liv började inte så bra. Jag lämnades till ett barnhem i Korea. Vet inte vem min mamma var. Jag var så liten att jag låg i en skokartong. Jag är så tacksam att jag adopterades. Att jag fick ett liv.

- Kanske är det det som har påverkat mig att jag är duktig på att bli glad för väldigt lite. Och så den där grejen att jag älskar att boosta andra. Det gör mig väldigt glad.

- Och så framförallt. Jag är ständigt nyfiken och kastar mig in i nya utmaningar. Mitt nästa steg är att föreläsa om just glädje . . . Jag har haft en föreläsning och älskade varje sekund.

När upptäckte du att du var bra på att peppa andra?

- När jag jobbade i en affär som ung. Jag har jobbat inom många branscher, Dennis gatukök, fiskdisken på Ica signalen, Jack & Jones. Alla möjliga serviceyrken. Jag märkte hur glada kunderna blev när jag var extra trevlig. Och bieffekten av det var att jag kände hur det lyfte mig själv.

- Och så vid sidan om har jag min stora passion sedan 20 år tillbaka, danslärare och instruktör. Det är värsta endorfinkicken att lära ut och få människor att upptäcka dansen och glädjen i den. Man blir lyft, den värmen som strömmar emot mig när jag instruerar. Den är helt otrolig.

Du verkar nästan kriminellt social . . .

- Jag älskar att vara där människor är! Jag brukar tänka att jag samlar på människor som ger mig energi. Härliga människor som boostar mig också. Inga energitjuvar, de väljer jag bort.

Har du några tips på hur man kan peppa sig själv?

- Att tänka att det inte behövs så mycket för att lyfta sig. Jag brukar tänka att jag ska unna mig en bra vardag. Underbara stunder på kaféer med vänner är en sådan sak. Bio mitt i veckan en annan. Eller som jag har gjort i vinter, lyssna på tantsnusk i bilen när jag kör till jobbet!

- Nu senast har jag hört "50 shades of Gray" och jag kan verkligen rodna i bilen när vissa ord läses upp . . .

- Eller pizzafest på måndagar! Bo på hotell i stan. Det är lyxigt. Det är när man inte gör det förutsedda man får livet att glimma.

Apropå glimma, hur stort är det intresse för kläder?

- Jag älskar att följa modet och älskar färger och form. Jag sparar till det jag verkligen vill ha. Som nu i vintras, då köpte jag en jacka som har hade spanat in länge. Vilken kick! Jag försöker klä mig färgglatt och klär upp mig på jobbet. Och när jag tränar! Att klä sig snyggt när man tränar höjer hela upplevelsen. Speciellt när man ska dansa. Då funkar inte en gammal urtvättad t-shirt.

När du har en dipp i humöret. Vad gör du då?

-Då hyr jag tjejfilmer och gråter. Det hjälper alltid. (Se Ulrikas filmtips här ovan.)

Varför tror du att det är så många kvinnor som mår dåligt?

-Jag tror dels att det har med självförtroende att göra men också att vi kvinnor ofta inte tar hand om oss själva, utan alla andra. Vi unnar oss inte, håller tillbaka våra drömmar. Tillåter oss inte att göra de saker vi ville göra. Och sedan är det för sent. Livet går inte i repris!

Ulrikas vårpepp

1 Fundera vad du verkligen vill i livet, stort - jag vet!

2 Sluta skylla på omständigheter. Ta ansvar.

3 Hitta på något kul i vardagen.

4 Rensa bort energitjuvar.

5 Köp något vårigt. Fina kuddfodral i härliga färger. Eller ett smycke till dig själv. Skäm bort dig!

Ulrikas filmtips:
Dagboken - tidernas bästa kärleksfilm The Holiday En oväntad vänskap Meet Joe Black Bridesmaides Last Holiday Skicka vidare En dag P.S I love you Burlesque Benjamin Buttons otroliga liv

Ulrika Olsson
Ålder: 43 år. Familj: Sönerna Max, Melvin och kärleken Marcus Johansson. Gör: Skolkoordinator på Kungskapsskolan i Linköping sedan början av året. "Jag har verkligen hittat hem!" Driver egna företaget Meetpeople. Zumbainstruktör. Har nyligen börjat föreläsa. Bor: I Ekängen. Det här gör mig glad: Överrasknings resor - när jag endast får en packlista ... Det här skulle jag vilja ändra på: Jag skulle önska mer tid på dygnet så att jag hann med mer roliga saker ... Om jag mötte mig själv på en fest: Då skulle jag bjuda på goda drinkar, skratta, dansa natten lång och ha galet kul. Övrigt: Bloggar för att mina barn ska förstå alla guldkorn som vi delar. Jag tycker om vackra saker. Jag kan sitta och titta på vackra bilder på Pinterest och bli väldigt inspirerad. Jag samlar också på quotes som jag delar på min blogg. 
Bloggen: Mitt liv som Ulrika hittar du på:gladulrika.blogspot.se


Ulrikas bucketlist:
-Maskerad på ett italienskt slott - Aruba - New York - Las Vegas - Rom - Paris - Kryssning i Karibien - NHL-match - Fashonvweek - Äga en svart Audi kombi

Bildtext:
- Ulrika Olsson är bra på att ta till vara på livet.
© Just Nu Linköping


Träningsevent 16 feb, 2013Medlemskväll 20 september, 2012


17 november, 2012 - Annons i Åkerbobladet
_______________________________

VECKA 46 & 47, 2012 - Annons i Linköpingsposten


____________________________________________________________________________

Söndagen den 31 september, 2012 - Reportage i Linköpingsposten
Lördag 21 april, 2012 - Reportage i Corren.
Ett personligt reportage om mig i Correns lördagsbilaga PAUS som ges ut i Corren och NT. Läs reportaget här.___________________________________________________


Söndag 29 april, 2012 - Zumbafest - Reportage i Corren.

I helgen skakade 170 personer rumpa inne i Collegium, trots vårsol och knoppning.

Det är vår ute, Karin Boije-läge med knoppar som ska brista. Allt är skirt och det känns till en början motigt att gå in i en stor fönsterlös gympahall när solen äntligen tittar fram. Men vi är över 170 personer som har kommit till Collegium, och vi har gjort det för att våra kroppar också ska tina, knoppas och så småningom blomma. Zumbafest.

Våra förhoppningar om sådana mirakel är ställda till "Shake da bootytour", en zumbafest med kända profiler i Sverige. Och redan under uppvärmningen infrias löftena om varma själar när vår lokala zumbaprofil Ulrika Olsson får taket att lyfta och knoppar att brista.
Vad är egentligen hemligheten?
- Alla vill vi ha värmen och glöden. I zumban finns inget rätt eller fel, det spelar ingen roll hur duktig man är, alla kan vara med på sina egna villkor och skapa sin egen zumba. Jag skulle vilja påstå att zumba är folkligt. Jag kör pass ute i Ekängen en gång i veckan och folk kommer som de är och det är så mycket kärlek och glädje. Ingen behöver göra sig till. Zumba är helt enkelt bara kul och lustfyllt. Och det är perfekt för våra stela kontorskroppar att skaka lite på axlar och rumpor.

Var är männen?
Och visst håller jag med. Sexiga moves som påminner om någon karneval långt borta får blodet att stiga bara efter en halvtimme. Glada tjoho-rop från kvinnan bredvid får mig att le stort. Andra kvinnor stämmer in i glädjetjuten likt och det får mig att tänka på Ronja Rövardotters vårskrik. Glada svettiga kvinnor ja, men männen då? De lyser med sin frånvaro. En handfull har hittat hit.
Men var är egentligen männen?
- Jag tror de tänker att det är för mycket dans, de kanske inte vågar.

Skaka rumpa vid tv
Apropå vågar, zumba har funnits ett tag i Sverige men Ulrika berättar att alla inte vågar gå på passen. Runt om i vardagsrummen, okänt förstås hur många det rör sig om, skakas det rumpa framför dvdfilmer.
- Visst funkar det men men live är förstås roligare. Att man är tillsammans, och släpper hämningarna och tjoar och skriker, och rullar på höfterna. Endorfinerna bara hoppar i kroppen.
- Utanför är det bara vår, men i våra kroppar är vi på karneval i Rio.

Zumba är ett träningsprogram som är inspirerat av en mängd olika danser, däribland salsa och samba.
Zumba skapades av dansaren och koreografen Beto Perez Colombia under 1990. Att han uppfann zumban berodde på ett misstag. En dag när han skulle hålla ett aerobicspass hade han glömt att ta med sig musik till lektionen. Han rafsade ihop skivor från bilen, latinsk salsa och merengue, och improviserade ihop ett aerobicspass tillsammans med olika dansrörelser. Och vips var zumban född.
I dag finns zumba i 105 länder och har sju och en halv miljon deltagare.

Vad: Shake Da Booty Tour.
Var: Collegium
När: I lördags 28 april.
Antal personer: Drygt 170 personer.
Nyfiken? Ulrika Olsson tränar zumba i Korpens regi i Ekängsskolans gympasal tisdagar klockan 19. (Det finns bild på Ulrika, från Paus 21 april, Jeppe plåtade)

Reporter: Maria Soomro

____________________________________________________