19 juni 2016

Snabbt, enkelt och gott!


En ny enkel favorit i vardagslivet eller semesterlunken.

Ostgratinerade chickefajita tortilla med ruccolasallad och rostade pinjenötter.
8 st (3-4 port)                   Ugn 175 grader

Du behöver:
Chickenfajita
4 kycklingfiléer skivade i små bitar
8 Tortillabröd storlek mindre
1 påse Santa Marias Fajitakrydda 
Riven ost
Matolja

Sallad
Ruccola
Plommontomater
Gurka
Rödlök
Avocado
Pinjenötter
Créme fraiche
Tacosås

Gör så här:
Chickenfajita
Olja in 1-2 ugnsfasta formar.
Stek kycklingfilébitarna i en stekpanna, 
När bitarna är genomstekta tillsätt Fajitakrydda. 
Blanda väl så att kryddan räcker alla bitarna.




Lägg några kycklingbitar som ett sträck på ett Tortillabröd. 
Häll över riven ost över kycklingbitarna.


Rulla sedan ihop till en rulle med kanterna nedåt. 
Lägg sedan i rullen i den ugnsfasta formen.
Gör sedan så att det blir totalt 8 st.
Sätt in i mitten av ugnen. Tid ca 5 min, så att de fått lite färg.

Sallad
Lägg ruccola i en skål.
Klyv plommontomaterna till två delar och lägg i alla i skålen, 
skiva gurkan i mindre skivor, skiva rödlöken i mindre bitar och även avokado. 
Lägg i allt och rör om försiktigt.

Hetta upp stekpannan och lägg i lite lite olja. 
Lägg i pinjenötterna och rosta dem i stekpannan genom att skaka pannan flera gånger. 
De är klara när de fått lite färg. 

Uppläggning på tallrik
Ta fram en tallrik.
Lägg på salladen på ena sidan av tallriken tillsammans med god créme fraiche och taco sås. 
Strö över pinjenötterna över salladen.

Ta ut tortillarullarna från ugnen. Lägg en rulle per tallrik. 
Ta baksidan av en tesked och doppa i tacosåsburken 
och se till så att det är lite sås på baksidan av skeden. 
Dra baksidan av skeden över rullen då att det blir ett streck.
Voilá!


Så är det klart att servera.
Smaklig måltid.

PS, enkelt att spara till dagen efter och perfekt att ta med till stranden och fotbollsmatchen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv din kommentar här...