24 nov. 2015

Söndagssoppa...


I söndags när det var ruggigt och kallt gjorde jag en god köttfärssoppa.
Jag har lovat mig själv att vi ska äta mer soppa i vår familj så det var dags att starta igång med det.
Det ska vara supergott, snabbt, enkelt och lätt att göra - swoosh i grytan.
Receptet hittar du allra längst ned.







KÖTTFÄRSSOPPA
4 portioner
Tillagningstid: 20 min.300-400 g köttfärs

olja, margarin eller smör att steka i
2 stora hackade gula lökar
6 skivade vitlöksklyftor
4 stora skivade potatisar
4 skivade morötter
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 tsk strösocker
1-1,5 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar (går även bra med köttbuljong)
dekoration - några små kronor av persilja

GÖR SÅ HÄR:


Bryn köttfärsen grytan och lägg sedan upp den på ett fat.
Bryn löken och grönsakerna i grytan och rör ned paprikapulver, tomatpuré, chilisås och socker. 
Häll över vatten och tillsätt buljongtärningarna. Rör om ordentligt och låt det koka ca 10 minuter. 
Rör ner den brynta köttfärsen och låt allt småputtra ytterligare 10-15 minuter. 
Tillsätt mer vatten om det behövs.
Smaka av med mera kryddor (vitpeppar, salt, svartpeppar grovmalen) och 
kanske lite mer chilisås.
Dekorera med små kronor av vanlig persilja eller bladpersilja. 
Servera med nybakade baguetter som du gräddar själv i ugnen (finns att köpa färdiga på Ica i 6-pack) 
och toppa med en klick cremé fraîche. 

Denna soppa går utmärkt att frysa in och att spara i kylen tills dagen efter och värma på.
Ungarna älskade soppan trots löken så hela 5 solar får receptet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv din kommentar här...