12 sep. 2015

Fira en härlig 50-åring...














HURRA! JUBEL! STUND AV SKRATT OCH GLÄDJE!
Fantastiska Camilla och Eva drog ihop några av oss som jobbar/jobbat på Kunskapsskolan LKPG.
Många kunde dock inte komma denna kväll men efter att ha sett bilder i gruppen på FB
kan jag lova att de ångrade sig djupt...

Detta härliga gäng samlades hos Camilla på hennes gård och firade Eva som fyllt 50 år.
Allsång med ett fyrfaldigt leve fick inleda en härlig kväll tillsammans med kramkalas
och massor av gott bubbel och tilltugg.

Så fantastiskt roligt att ses igen, skåla och äta underbar mat tillsammans.
Om vi ska prata mat så ska vi prata mycket mat, jisses vad mycket vi åt.
Camilla och Eva hade ordnat så att vi hade ett dignande buffébord
och bäst av allt var att vi tillsammans lagade det mesta själva.
Mycket energi och skratt i Camillas stora kök och det var hög aktivitet när vi producerade
rätt efter rätt ut till buffébordet. Superkul!

Jag var med i gruppen som fixade desserten. Plockade äpplen i trädgården som sedan
blev goda äpplehalvor i ugnen med vaniljsås. 
Madde blev huvudmedlem i vår grupp då det var hon som hade koll på vad hur. 
Det blev vansinnigt gott och jag kommer laga det hemma många gånger.
Älskar recept som är enkla och snabba. Tack MADDE!!
Receptet ser du längre ned i inlägget...

Tack Camilla och Eva för en underbar kväll med härliga vänner.
Så sorgligt att kramas hej då men jag vet att vi snart ses igen.
Älskar er båda massor! Puss och kram



__________________________

Maddes kanel- och honungsbakade äpplehalvor 
med mandeltopping. 

Bilden tagen innan de ska in i ugnen
Det här behöver du:
Äpple
Kanel
Socker
Mandel (hackad)
Honung
Salt
Vaniljsås

Kärna ur och dela äpplet mitt itu.
Lägg äpplehalvorna i oljad form.
Pudra socker och kanel över äpplehalvorna så att det täcker dem.
Sirla honung över äpplehalvorna
Toppa med den hackade mandeln
Salta försiktigt över mandeln, lite salt 
Ställ i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.
Servera med god vaniljsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv din kommentar här...