2 aug. 2015

Smidig matlagning...








Varför göra det så svårt för sig?
Livet går i väldig fart och man ska iväg och göra saker eller så får man massor ungar på besök
och då är det bara att se till så att kylen är fylld med rätt grejer så att det går snabbt.

Igår blev det hemmagjord pizza och med hemmagjord menar jag inte
att man måste göra alla ingredienser själv. (Recept längre ned, scrolla)

Idag blev det en snabb tacopaj som jag svängde ihop medan ungarna åt sin frukost. 
På så sätt blev allt klart och vi kunde åka iväg och sen när
vi kom hem så värmde jag bara på pajen och serverade.
För er som gillar snabba och lätta måltider så finns recepten nedan.
Har du själv recept att dela med dig med så skriv dem i en kommentar nedan
alt mejla mig: ulrika@meetpeople.se


Tacopaj
Det här behöver du:
1 st färdig pajdeg (finns i alla mataffärer)
500 g blandfärs
1 påse tacomix
1-2 msk vatten

2 dl cremefraiche
4 msk majonäs
1 dl riven västerbottenost (eller valfri gratängost)
1 pressad vitlöksklyfta

ca 10 små plommontomater skivade
(Servera gärna med sallad)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Olja en pajform och bred ut pajdegen så att den täcker formen.
2. Ta en gaffel och nagga lite på olika ställen i degen.
3. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 10 min, tills den fått färg. Ta sen ut den.
4. Stek blandfärsen i en stekpanna, blanda i tacomix och vatten. Rör om väl.
5. Häll över blandfärsen i pajformen över pajdegen och fördela jämt.
6. Skiva de små plommontomaterna i jämna smala skivor.
7. Bred över dem i ett jämt lager över taco-färsen i pajformen.
8. Ta fram en bunke och blanda i cremefraiche, majonäs, gratängost och pressade vitlöksklyftan.
9. Rör om väl.
10. Bred över röran i pajformen så att den täcker tomaterna.
11. Ställ in pajformen i mitten av ugnen ca 10 min, tills dess att pajen fått fin färg.

Pizza med tomat, skinka och ost
Det här behöver du till 1 pizza:
1 st färdig pizzadeg (finns i alla mataffärer)
1/2 fp passerade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 fp skivad Pärsons skivade skinka 
1 fp riven Västerbottenost
Pizzakrydda, oregano
Salt, svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
2. Lägg ut pizzadegen på bakplåtspappret.
3. Ta fram en tom bunke och häll i 1/2 fp passerade tomater, pressade 
vitlöklyftan, salt, oregano och svartpeppar. Rör ihop väl.
4. Ta en sked och bred ut tomatröran på pizzadegen. (Ej ända ut i kanten)
5. Bred över osten jämt fördelat på tomatsåsen.
6. Fördela ut skinkan jämt över osten.
7. Krydda med pizzakrydda eller oregano.
8. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
Ta ut och servera med sallad.

Smaklig spis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv din kommentar här...